Bostadsmarknaden och infrastrukturen

Bostadsmarkaden och infrastrukturen

Den är lite dyrare, men vilka utvecklingsmöjligheter!

Bostadsmarknaden

Bostadssituationen

Ändå ganska billigt för en hel by med tanke på hur bostadsmarkaden ser ut. Modernt med fiberoptik och allt. Finns på K- Rauta för er som är spekulanter.

Kläderna gör festen!

frak


Jag vill börja med att tacka el vengador blanco för ännu ett fint bidrag! Jag blir verkligen sugen på att klä upp mig och gå på fäst eller ball! Eller en ball fäst? Det kan bli lite förvirrande......

Dadelmannen

Dadelmannen

Ännu en bild från semestern. Trots att mannen på bilden är totalt omringad av dadlar och annan torkad frukt verkar han ändå ta det ganska lugnt........

En dröm av smör!

En dröm av smör!

Jadå, nu är jag tillbaka igen. Var bortrest en vecka. Åt buffé en kväll och möttes av de här fina 40 cm höga dansande figurerna gjorda helt i smör! Som en härlig kvarleva från det gamla franska köket! Det skulle vara kul om exempelvis Mat-Tina tog upp denna fina gamla konstform i något av sina program. Tvivlar dock på att det kommer att hända. Det känns inte så 2007 helt enkelt......  

Kort paus

Kommer inte att publicera någon inom den närmsta veckan, men planerar att presentera en hel serie när jag är tillbaka. Kommentera gärna det som redan finns under tiden.

Zigeunerschnitzel extravaganza!

Zigeunerschnitzel extravaganza!


Från samma tripp som funktaxin vill jag presentera en läcker Zigeunerschnitzel!
Brorsan och jag intog denna hos Sassnitz lokala slaktare, som också hade en liten restaurangdel.
Tanten som serverade oss hade hårnät i plast och var härligt tysk och sur!
Små fläskbitar i Bratkartoffeln är ett genidrag. Tjock, fin kryddig tomatpaprikasås.
Är nöjd med att jag fick med ljuset som speglar sig så fint i såsen......

Socialstyrelsen rekommenderar....

163276-10


Tack till Fredrik som skickade bilden till mig. "1 joint a day keps the doctor away".  Artisten borde bära dumstrut istället för keps......

Funky Sassnitz!

Funky Sassnitz

Hittade denna skylt på en tripp till härliga nordtyskland. Det kan vara det festligaste färdmedlet som finns!

Men man undrar ju.....är det Afrofunk, P-funk, G- funk, Bailefunk, Electrofunk, Deepfunk,  Bandfunk eller kanske bara gammal hederlig New Orleans funk som spelas i bullen? 

Jag är rädd att det kanske är någon slags tysk funk. Boney M för hela slanten ...... 

Master Bob Log III

Master Bob Log III


Bob Log den tredje på Tröls Jins i oktober. Fantastisk konsert!  Han sjunger i sin flygarhjälm med visir så det låter burkigt och fett! Glidgitarr, baskagge och cymbal med fötterna!
Hits som Boobscotch, All the rockets go bang och Clap you tits kom som på ett pärlband!
http://www.boblog111.com/

the Congos på KB

the Congos på KB

The Congos på KB i oktober. Mycket vita dreadlocks. Skitbra konsert, dålig bild.

Medisterpölse vid Nörrebro 061209

Medisterpölse vid Nörrebro 061209


Köpenhamnstripp. God medisterpölse från Steff Houlberg. Fick lära mig av Fredde att de är bland de bästa pölserna, och att man ska hålla sig ifrån Tulip. Dom har mest skit i sina skinn tydligen. Jag tror honom. Han har ändå bott i Köpenhamn.

Hjärntrusten på Willys slår till!

Att kunna skriva utan att kunna läsa


Vill börja med att tacka eI vengador blanco för tipset. Han var den som hittade den först.

Ärligt talat, jag vill inte sitta på några höga hästar, inte se ner på någon, inte säga att jag är är bättre än någon annan. Jag är en förespråkare för att språket utvecklas genom nya formuleringar, felsägningar och slang. Och jag stavar också fel ibland. 

Men särskrivningsproblematiken kan ju leda till förödande missförstånd. Det kan ju i ovanstående fall handla om en torsk som simmat i konjak eller sill i dillakvavit. Sherrysill kanske? Har den förirrat sig till köttdisken på fyllan?

Men det var helt enkelt färskpackad fisk. Oklart om det var kolja , sej eller torsk. Någon slags vitfisk var det iallafall.

Schweinshaxe de luxe 061125

Schweinshaxe de luxe 061125

Traditionsenligt bjöd travföreningen "Skåda given häst i flabben" till tyskens restaurang nere vid stationen. Förtäringen bestod av Schweinshaxe "with all the trimmings".

För er som inte vet är en Schweinshaxe en stor bit av grisens ovanlår som marineras och bryns till svålen är så knaprig att man vill gråta av lycka.

"All the trimmings" innebär sås, potatis,  någon form av sönderkokta grönsaker (vem bryr sig?), sauerkraut med små fläskbitar, semmelknödel och två sorters senap. Sauerkrauten och knödeln är som små underverk!

Efter att man intagit denna anrättning tillsammans med ett otal välskänkta pilsner och två stadiga OP akvavit mår man oförskämt bra. Som en tysk småfurste ungefär.

(Fick förresten lite tumslånga grisborst på min svål, inte så gött men det känns äkta på något sätt )


Jodå!

Nu får det vara färdigsnackat.

 Vill härmed presentera min blogg. Eftersom jag av naturen är hämmad och inte har tillräckligt med inre demoner som driver mig kommer det dessvärre inte att vara en självutlämnande, känslofylld och smaskig blogg. Den kommer till största del bestå av bilder ur vardagen tagna med min fattiga VGAkameratelefon, med tillhörande kommentarer.

Som fyrverkeriministern ute på Tullstorp brukar säga dagarna innan nyår: "Håll till godo"!

Downtown Hässleholm 061202

Downtown Hässleholm 061202


En dag tog mig mitt arbete mig till Hässleholm. Texten på väggen lyder "I fuck you because your'e my niggah". Den står att finna utanför det nybyggda kommunhuset. En text med många bottnar..........