Paus. Igen.

Nu blir det paus till och med måndag. Men ha förtöstan. Räknar med att publicera en ny bild redan på tisdag. Under tiden kan ni njuta av Bronkos inlägg under "Slottsstaden Slayers". Det ger en känsla av vetenskaplighet, vilket är välkommet för oss bloggare som gärna vill kalla oss seriösa.

Herr Beda500 bjuder även på ett bra musiktips under samma kommentarer!

Vi ses!


I de lugnaste vatten...

image31

Ledsen att det har dröjt lite med nya inlägg.
Bilden är föreställer en tuschteckning på herrarnas på den indiska restaurangen Sapla. Jag trodde i min enfald att Käppastan befolkades av fridfulla äldre medborgare, men Slottsstaden Slayers låter onekligen inte som ett fridfullt gäng............... Kanske en militant fraktion av PRO?

Drama på Stippes

image30

Klockan 01.21:
Okänd person går mot entrén och är uppenbarligen på väg ut från restaurangen. På vägen tappar personen en 33 cl läskeblask med ananas- grapesmak. Detta leder till att golvet beströs med krossat glas och blir klibbigt och halt av drycken. Glasskärvorna plockas upp sporadiskt av ägaren till läskeblasken

Klockan 01.25:
En servitris närnar sig olycksplatsen. I höger hand bär hon en tallrik Pustakorv med mos och ajvar. I vänster han någon form av hamburgertallrik. När hon når plasen halkar hon i den tidigare nämnda drycken och maten i hennes händer hamnar runt om i restaurangen, uppskattningsvis på en yta om 9 kvardratmeter. Lyckligtvis skadar hon sig inte trots att det såg allvarligt ut.

Klockan 01.28:
Bilden ovan är tagen. Vid närmare granskning av skådeplatsen kan jag och mitt sällskap dra följande slutsats:
Det gula på burgaren är inte bearnaisesås (som visserligen är illa i sig) det är REMOULADESÅS, en så kallad Danskburgare! Detta betyder att det finns riktigt sjuka människor där ute som utan att tveka beställer rikligt av denna kalla majonäsbaserade grönsakscurrysås på sin hamburgare! Ett hårresande exempel på kulinarisk förflackning.

Vart är samhället på väg? Debatterar gärna under kommentarer för denna bild!

Dom har ju ingen lokal

image29

Hittade den här skylten ute vid Almvik.
Skönt att se att våra vänner djuren äntligen har fått ett ställe att vara på och få en meningsfull fritid. Så slipper man se stackars sysslolösa hönor och kossor omkringdrivandes i stora gäng på stadens gator och torg.....

Stöldskyddsmärkning


image28

Lite otydlig bild kanske. Den föreställer en väggklocka på Kockum Fritid som någon har märkt med ett klistermärke med texten "Den som stjäl denna klocka är kriminell och kommer snart att hamna i fängelse".

Någon på Kockum Fritid måste ha en riktigt bra kontakt med någon högt upp i rättsväsendet. Löftet kan annars bli svårt att uppfylla...........

Att kalla saker vid dess rätta namn

image27

Jag fortsätter på temat kött med att presentera ovanstående bild. Man måste uppskatta våra grannar i väst som vet att kalla saker vid dess rätta namn. Svenskan vill gärna linda in sanningen lite med namn som pannbiff och hamburgare, när norrmännen tar bladet från munnen och säger vad det egentligen handlar om. Kjöttkaker.

Veckans självklarhet på Citygross.

image26

Fläskfilé av gris. Vill inte ens tänka på var fläskfilén annars skulle kunna komma ifrån.

Som Robert Redford

lavskrika

Fantastiskt! Det är som "mannen som kunde tala med hästar". Fast att verkligen kunna samtala med en viss art av våra flygande vänner slår ju det mesta! 

Att fika ingår gör ju inte saken sämre......